24.02.2024
Телеканал NTD

Північна Корея повідомила про спалах невідомого кишкового захворювання

Північна Корея повідомила про спалах невідомого кишкового захворювання

Північна Корея повідомила про спалах гострого кишкового захворювання в провінції Хванхе-намдо. Але медики не змогли ідентифікувати..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Північна Корея повідомила про спалах гострого кишкового захворювання в провінції Хванхе-намдо. Але медики не змогли ідентифікувати хворобу.

Південнокорейські експерти вважають, що це можливо холера або черевний тиф. Інфекція могла потрапити до системи водопостачання, бо в Північній Кореї погані очисні станції.

Зазвичай Пхеньян приховує таку інформацію. Чому її оголосили цього разу, незрозуміло. Можливо, для того, щоб північнокорейський лідер міг показати себе у вигідному світлі. Державні ЗМІ повідомили, що той пожертвував ліки хворим із особистого запасу.

Невизначена кишкова інфекція поширюється в сільськогосподарському регіоні — найважливішому для країни. Це може збільшити й так гостру нестачу продовольства.

Одночасно зараз у Північній Кореї поширюється COVID-19. Про перші випадки захворювання влада повідомила 12 травня. Щоправда, хворобу називають лихоманкою. Імовірно, у країні просто не вистачає або немає наборів для тестування.

Водночас Пхеньян заявляє, що ситуація із COVID поліпшується. Проте у Всесвітній організації охорони здоров’я впевнені, що все навпаки.

За офіційними даними КНДР, у країні вже виявлено чотири з половиною мільйони хворих на так звану лихоманку.

Сеул дав зрозуміти Пхеньяну, що готовий допомогти зупинити спалах будь-якої хвороби. Він пропонував відправити до КНДР вакцини й проти ковіду. Північнокорейська влада мовчить.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея повідомила про спалах невідомого кишкового захворюванняТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: