20.08.2024
Телеканал NTD

Землетрус в Афганістані: щонайменше 1000 загиблих

Землетрус в Афганістані: щонайменше 1000 загиблих

Кадри з Афганістану. На них видно масштаб руйнувань після землетрусу, який стався в середу на південному..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Кадри з Афганістану. На них видно масштаб руйнувань після землетрусу, який стався в середу на південному сході країни й став найбільш смертоносним за останні 20 років.

Підземні поштовхи були силою 6,1 бала. За даними Геологічної служби США, епіцентр був за 44 кілометри від міста Хост, поряд із пакистанським кордоном.

Загинуло щонайменше 1000 людей. Понад 600 дістали тілесні ушкодження. І ці числа можуть зростати, бо ще надходить інформація з віддалених гірських сіл.

Серед потерпілих багато дітей. У них травми голови та переломи. Поранених доставляють до лікарень.

[потерпілий]:
«Землетрус стався приблизно о 2-й годині ночі. Він був дуже небезпечним, ми одразу ж вибігли з дому. Багато людей постраждало».

За даними європейських сейсмологів, підземні поштовхи відчувало коло 120 мільйонів людей у ​​Пакистані, Афганістані та Індії. Але про руйнування та постраждалих у Пакистані повідомлень поки немає.

[Лоретта Гібер Гірардет, співробітниця ООН]:
«Регіон Пактика дуже віддалений. Доступ туди дорогою здебільшого дуже поганий. Питання в тому, чи встигне в те місце дістатися важка техніка, яка потрібна для порятунку людей».

Це лихо сталося в Афганістані під час глибокої економічної кризи. Торік владу в країні захопило угруповання «Талібан». На афганський банківський сектор багато країн наклали санкції. Також перестала надходити грошова допомога.

[Єнс Лаерке, співробітник ООН]:
«Ця країна й так на межі, ми це знаємо. Ідеться про ситуацію з продовольчою безпекою. Ще трохи — і буде голод».

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що Організація Об’єднаних Націй повністю мобілізована та надає Афганістану первинну підтримку.

Рятувальними операціями країни керує міністерство оборони, яке очолюють таліби. Для ісламістів це буде серйозною перевіркою на те, чи вони можуть належним чином керувати країною.
Коротке посилання на цю сторінку:

Землетрус в Афганістані: щонайменше 1000 загиблихТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: