01.02.2024
Телеканал NTD

Україну відвідали лідери Албанії та Чорногорії

Україну відвідали лідери Албанії та Чорногорії

Прем’єр-міністри Албанії і Чорногорії в середу, 15 червня, відвідали Україну з робочим візитом. Вони зустрілися з..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

Прем’єр-міністри Албанії і Чорногорії в середу, 15 червня, відвідали Україну з робочим візитом. Вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським.

До переговорів за допомогою відеозв’язку приєднався і їхній північномакедонський колега, щоб висловити підтримку Україні на тлі повномасштабного вторгнення Росії.

Лідери країн обговорили оборонну співпрацю, а також ухвалили спільну заяву про підтримання надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Під час візиту прем’єр-міністр Албанії Еді Рама та прем’єр-міністр Чорногорії Дрітан Абазович відвідали в Києві Музей історії України у Другій світовій війні. У ньому вони поклали плюшевих ведмедиків до експозиції, присвяченої молодим жертвам війни.

Напередодні переговорів з президентом Зеленським прем’єр-міністри балканських країн побували в містах Бородянка та Ірпінь. Там вони побачили руйнування й дізналися від місцевих чиновників про звірства, учинені російськими військами.

Пізніше Абазович написав у своєму твіттері: «Одразу по приїзді ми відвідали Бородянку — місто, яке було зруйновано на початку вторгнення. Ми є свідками руйнувань, спричинених війною. Ми разом з Еді Рамою молимося за мир, твердо стоячи на боці громадян України».

Рама та Абазович стали першими лідерами країн Західних Балкан, які прибули до Києва, відколи 24 лютого почалося повномасштабне російське вторгнення до України. Обидві країни засудили воєнну агресію Росії в Україні та приєдналися до міжнародних санкцій проти Москви.
Коротке посилання на цю сторінку:

Україну відвідали лідери Албанії та ЧорногоріїМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Закон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: