20.05.2024
Телеканал NTD

Мільйони людей у ​​Південній Азії постраждали від повеней

Мільйони людей у ​​Південній Азії постраждали від повеней

Понад дев'ять мільйонів людей опинилися в тяжкому становищі в Бангладеш та на північному сході Індії після..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Понад дев’ять мільйонів людей опинилися в тяжкому становищі в Бангладеш та на північному сході Індії після рясних дощів. Почалися повені, які в регіоні називають найбільшими за 122 роки. Уже відомо про 54 загиблих.

У густонаселеному Бангладеш дуже потерпають низини. Особливо округ Сілхет, що на північному сході країни. Річки вийшли з берегів, рівень води підіймається. Уже чверть 15-мільйонного населення регіону мусила залишити свої домівки. Ситуацію ускладнює вода, що ринула з гір сусіднього індійського штату Мегхалая. Там у неділю випало коло метра опадів.

В Індії дуже потерпає штат Ассам. Тут зливи почалися ще близько двох тижнів тому. Загинуло щонайменше 26 людей.

[житель штату Ассам]:
«Повінь усім створила труднощі. Ніхто не може вийти з дому. Люди не можуть ходити до офісу. Мій магазин затопило. Усередині пошкоджено багато обладнання».

Мільйони людей утратили житло, деякі розмістилися в тимчасових притулках. Влади обох країн намагаються доставляти їм гуманітарну допомогу, зокрема медикаменти та питну воду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мільйони людей у ​​Південній Азії постраждали від повенейЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: