25.10.2024
Телеканал NTD

Коло 800 сирійців щотижня переїжджають із Туреччини на батьківщину

Коло 800 сирійців щотижня переїжджають із Туреччини на батьківщину

Коло 800 сирійських біженців щотижня переїжджають із Туреччини додому. Але ситуація в Сирії поки що не..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Коло 800 сирійських біженців щотижня переїжджають із Туреччини додому. Але ситуація в Сирії поки що не дуже добра, щоб туди повертатися. Про це повідомив представник Агенства ООН у справах біженців.

[Філіпп Леклерк, представник УВКБ ООН]:
«Наразі рівень невизначеності в Сирії не такий, щоб туди масово з власної волі повертатися».

У Туреччині мешкає коло трьох мільйонів 700 тисяч сирійців. Це найбільша група біженців у світі. Такий наплив викликає дедалі більше суспільного невдоволення. Тепер уряд розробляє план, як повернути людей.

Президент Тайїп Ердоган каже, що на північному заході Сирії збудують дешеве житло для коло мільйона сирійців. Але в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців цей план не підтримують.

На думку представників агентства ООН, більшість сирійців хоче залишитися в Туреччині, бо умови там ліпші, ніж у Сирії.

[Філіпп Леклерк, представник УВКБ ООН]:
«Звісно, люди вважають, що їхнє майбутнє в Туреччині, а не в Сирії, з огляду на дуже невеликий прогрес, який ми спостерігаємо».

Погіршує ситуацію зростання цін через припинення постачання українського зерна. Це загрожує продовольчій безпеці в усьому світі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коло 800 сирійців щотижня переїжджають із Туреччини на батьківщинуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромСрібна шахта відродила занепале боснійське містоПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: