21.10.2024
Телеканал NTD

Коло 800 сирійців щотижня переїжджають із Туреччини на батьківщину

Коло 800 сирійців щотижня переїжджають із Туреччини на батьківщину

Коло 800 сирійських біженців щотижня переїжджають із Туреччини додому. Але ситуація в Сирії поки що не..

Дата завантаження: 2024-09-21

video

Коло 800 сирійських біженців щотижня переїжджають із Туреччини додому. Але ситуація в Сирії поки що не дуже добра, щоб туди повертатися. Про це повідомив представник Агенства ООН у справах біженців.

[Філіпп Леклерк, представник УВКБ ООН]:
«Наразі рівень невизначеності в Сирії не такий, щоб туди масово з власної волі повертатися».

У Туреччині мешкає коло трьох мільйонів 700 тисяч сирійців. Це найбільша група біженців у світі. Такий наплив викликає дедалі більше суспільного невдоволення. Тепер уряд розробляє план, як повернути людей.

Президент Тайїп Ердоган каже, що на північному заході Сирії збудують дешеве житло для коло мільйона сирійців. Але в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців цей план не підтримують.

На думку представників агентства ООН, більшість сирійців хоче залишитися в Туреччині, бо умови там ліпші, ніж у Сирії.

[Філіпп Леклерк, представник УВКБ ООН]:
«Звісно, люди вважають, що їхнє майбутнє в Туреччині, а не в Сирії, з огляду на дуже невеликий прогрес, який ми спостерігаємо».

Погіршує ситуацію зростання цін через припинення постачання українського зерна. Це загрожує продовольчій безпеці в усьому світі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коло 800 сирійців щотижня переїжджають із Туреччини на батьківщинуУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіВулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат ФлоридаБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.Світильники з гарбузів робить дизайнерка з КосоваДепутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягуВООЗ: у Судані спалахнула епідемія холериПовені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в КитаїУ майстерні на Тайвані навчають робити сонцезахисні окуляри зі вторсировини

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: