29.04.2024
Телеканал NTD

Метеликів-монархів стало прилітати більше

Метеликів-монархів стало прилітати більше

Тендітні й знамениті. Ці метелики відомі під гучною назвою данаїда монарх. Розмах крил сягає десяти сантиметрів...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Тендітні й знамениті. Ці метелики відомі під гучною назвою данаїда монарх. Розмах крил сягає десяти сантиметрів. Монарх — один із найбільших метеликів на планеті. Ці комахи з темно-жовтогарячими крилами займають великі території.

Довгий час популяція метеликів-монархів зменшувалася. Проте нове дослідження Всесвітнього фонду дикої природи показало, що торік на зимівлю до Мексики метеликів прилетіло на третину більше, ніж роком раніше.

У мексиканському штаті Мічоакан є біосферний заповідник для комах цього виду. Згідно з дослідженням, у 2021 році колонія метеликів зайняла територію завбільшки три гектари. 2020-го ця площа становила два гектари.

Однак усе це значно менше за показники 90-х років. Тоді метелики-монархи заселяли територію 18 гектарів. Учені кажуть, що ці комахи, як і раніше, потребують захисту. Їм загрожує вирубування лісів і зникнення рослин, на яких вони відкладають яйця.

Метелики-монархи дуже важливі для природи. Мігруючи, вони пролітають до 5000 кілометрів і запилюють рослини на всьому шляху.
Коротке посилання на цю сторінку:

Метеликів-монархів стало прилітати більшеЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківРибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуЯк можна визначити рак грудей за відбитком пальцяВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CESЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: