29.07.2024
Телеканал NTD

Чому зникають морські дракони і як їх рятують

Чому зникають морські дракони і як їх рятують

Ця маленька рибка — майстер маскування. Морський дракон для австралійського узбережжя унікальний, і сьогодні йому загрожує..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ця маленька рибка — майстер маскування. Морський дракон для австралійського узбережжя унікальний, і сьогодні йому загрожує зникнення.

Цей родич морського коника переміщається разом із течією поміж водоростей. Дослідники з Технологічного університету Сіднея кажуть, що цій істоті загрожує зміна клімату.

[Девід Бут, морський еколог]:
«Вивчати морських драконів ми почали приблизно у 2001 році. Хоч вірте, хоч ні, але про них мало що відомо».

Ці істоти плавають на глибині 10–15 метрів і живуть до восьми років. Екологи-активісти намагаються дізнатися про них якнайбільше.

[Девід Бут, морський еколог]:

«Треба зрозуміти, як вони переміщуються. Чи є між ними генетичні відмінності залежно від ареалу. Це важливо, бо ми можемо просто перенести їх з одного місця в інше».

Ці унікальні істоти водяться лише в Південній Австралії: від узбережжя, що на півночі від Сіднея, до Перта.

Вони їдять мікроскопічні організми, які живуть у піску, наприклад мізид.

[Джон Тернбулл, морський еколог]:
«Вони опинилися під загрозою, бо ареал їхнього проживання дуже маленький. І вони також ніяк не можуть себе захистити. Вони не вміють швидко плавати, і в них дуже специфічна дієта».

Через потепління Світового океану починають зникати водорості. А це означає, що морським драконам нема де сховатися від хижаків.

Утім, в Австралії вже утворилася величезна група ентузіастів, які хочуть допомогти врятувати цих та інших морських жителів. В онлайн-спільноті вже понад 9000 учасників. Зараз вони намагаються зібрати якнайбільше інформації про морських драконів.

Вони також збирають дані про великих черепах і каракатиць і публікують усі знахідки в мережі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому зникають морські дракони і як їх рятуютьМарокко: лазні закриті, води немаєСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: