19.07.2024
Телеканал NTD

GPS-нашийники створюють невидимий загін для корів

GPS-нашийники створюють невидимий загін для корів

Цей високотехнологічний нашийник для корів може вивести фермерство на новий рівень. На півдні Англії череда з..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Цей високотехнологічний нашийник для корів може вивести фермерство на новий рівень. На півдні Англії череда з десяти корів тестує нову розробку з GPS-чипом.

Але пристрій не відстежує, куди пішли корови, а створює невидимий бар’єр, за який тварини не заходитимуть.

[Сайн Фосс Будал, головний менеджер компанії ― розробника нашийника]:
«На цьому пасовищі корова з нашийником, коли дійде до цього кордону, почує звук. Він попередить тварину, що вона вийшла за межі й що треба повернутися. Тварина знатиме, що, якщо не повернеться, дістане удар електрострумом».

Звук посилюється в міру наближення до кордону. За спостереженнями, до електроудару доходить лише в трьох відсотках випадків.

Нашийник має акумулятор, який заряджається завдяки сонячним панелям, розміщеним із кожного боку пристрою. Коли сонця бракує, нашийник можна під’єднати до розетки.

GPS-чип визначає розташування тварини відносно віртуального загону й відправляє цю інформацію власникові мобільною мережею.

Також на фермі дотримуються регенеративного рільництва: дбають про ґрунт і біорізноманіття. Тобто території полів і пасовищ чергують.

До завершення тестування звичайні паркани теж стоятимуть.

[Пенні Грін, еколог]:
«Позаду мене прекрасна жива огорожа, яка тільки-но починає подавати ознаки відновлення. До цього такого не було. Згодом нашийники допоможуть біорізноманіттю та природі».

Однак поки що вигідніше мати звичайний електропаркан. Щоб огородити ним 100 корів, доведеться потратити коло 1250 доларів, а за один нашийник — приблизно 300 доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

GPS-нашийники створюють невидимий загін для корівЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській Патагонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: