29.12.2024
Телеканал NTD

Скрипку Страдіварі планують продати на аукціоні за 11 мільйонів доларів

Скрипку Страдіварі планують продати на аукціоні за 11 мільйонів доларів

Рідкісну скрипку Страдіварі 1679 року продадуть на аукціоні. Як очікують, за неї вдасться отримати до 11..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Рідкісну скрипку Страдіварі 1679 року продадуть на аукціоні. Як очікують, за неї вдасться отримати до 11 мільйонів доларів.

Продаж організовує відомий аукціонний дім у Лондоні. Його представник каже, що це один із найкращих інструментів Страдіварі. Його прикрашено слоновою кісткою й покрито золотим лаком.

[Флоріан Леонард, експерт зі скрипок]:
«Краса цієї скрипки в цих 500 ромбічних шматочках слонової кістки, інкрустованих по краю. Докладено багато зусиль, щоб їх вирізати й акуратно розмістити. Також є гарний чорний орнамент».

Випробував інструмент відомий британський скрипаль Брайма Канне-Мейсон.

[Брайма Канне-Мейсон, скрипаль]:

«Для мене неймовірно велика честь грати на такому чудовому інструменті, зважаючи на його вигляд і звучання. Я також радий, що можу ліпше пізнати його історію».

Він каже, що, щоб грати на такій скрипці, треба бути підготовленим.

[Брайма Канне-Мейсон, скрипаль]:
Такі інструменти неймовірно чутливі до кожного мікроруху. Якщо не звик на них грати, спочатку буде незвично. Це як спортивний автомобіль. Спочатку треба навчитися ним керувати, і тільки потім навчишся маневрувати».

Страдіварі зберігав цей інструмент 55 років. Продав у 1734 році за 40 фунтів. Тепер він значно дорожчий.

[Флоріан Леонард, експерт зі скрипок]:
«Скрипки Страдіварі в наші дні коштують від восьми до 20 мільйонів доларів. Ця досить гарна. Її оцінюють у 8–11 мільйонів доларів».

Аукціон проведуть 7 липня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скрипку Страдіварі планують продати на аукціоні за 11 мільйонів доларів100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівБалабан — душа музичної культури АзербайджануШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: