26.10.2024
Телеканал NTD

Рідкісну книжку про Гаррі Поттера виставлять на аукціон

Рідкісну книжку про Гаррі Поттера виставлять на аукціон

Перше видання книжки «Гаррі Поттер і філософський камінь» виставлять на аукціоні в Лондоні. Його вважають рідкісним,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Перше видання книжки «Гаррі Поттер і філософський камінь» виставлять на аукціоні в Лондоні. Його вважають рідкісним, бо воно вийшло накладом лише 500 примірників. Книгу надрукували 97-го року.

300 примірників було відправлено до бібліотек. Інші надійшли в продаж. У цих книжках є кілька помилок. У наступних виданнях їх виправили.

[Марк Вілтшир, працівник аукціонного дому]:
«Наприклад, на задній обкладинці у слові “філософський”, яке є досить важливим, є помилка. Там немає другого “о”. Також на 53 сторінці у списку предметів, які учням пропонують узяти із собою в Гоґвортс, словосполучення “одна паличка” повторюється двічі».

У книжці, яку виставлять на торги, є пам’ятний напис і автограф письменниці. Це робить лот ще ціннішим. Його стартова ціна — 250 тисяч доларів.

[Марк Вілтшир, працівник аукціонного дому]:

«Ціна дуже залежить від стану речі. Ця книжка як нова. Дуже хороший примірник. Книжки в такому стані продавали по 200 тисяч фунтів стерлінгів. Торік на аукціоні в США за один примірник вторгували понад 400 тисяч доларів, і там не було автографа».

Аукціоністи очікують, що книжка приверне увагу молодих колекціонерів.

Серію романів про Гаррі Поттера написала британка Джоан Роулінг. Їх переклали 80 мовами. У всьому світі продано понад пів мільйона книжок про пригоди юного чарівника.

Романи також екранізовано. За ними зняли серію з восьми фільмів, яка стала однією з найприбутковіших в історії кінематографа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісну книжку про Гаррі Поттера виставлять на аукціон10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: