26.10.2024
Телеканал NTD

У Канаді розпочали вакцинацію проти віспи мавп

У Канаді розпочали вакцинацію проти віспи мавп

У канадській провінції Квебек пропонують вакцинуватися проти віспи мавп. Останнім часом цю вірусну інфекцію, яка походить..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У канадській провінції Квебек пропонують вакцинуватися проти віспи мавп. Останнім часом цю вірусну інфекцію, яка походить з Африки, дедалі частіше виявляють у США, Канаді та Європі.

[житель Канади]:
«Я прийшов зробити щеплення, бо вірус поширюється. Я вважаю, що ліпше бути пильним, бо, наскільки розумію, він доволі заразний».

Кількість заражень зростає. Вакцинуватися пропонують тим, хто попередні 14 днів контактував з інфікованими.

[житель Канади]:
«Тепер, коли я зробив щеплення, почуваюся у більшій безпеці. Упевнений, що зробив внесок у боротьбу з віспою мавп».

У країні підтвердили коло 80 випадків зараження. З них понад 70 — у провінції Квебек. Як очікують, в інших регіонах Канади їх теж стане більше.

Упродовж кількох тижнів коло 30 країн повідомили про появу цієї хвороби. Зареєстровано понад 900 підтверджених чи імовірних випадків зараження. Переважно в Європі.

Учені шукають причини й першоджерело поширення.

Віспа мавп передається за тісного контакту з хворим, зокрема з його шкірою. Як уважають, до людей вона перейшла від приматів.

Зазвичай інфекція спричинює симптоми, подібні до грипу, а ще гнійне ураження шкіри. Хвороба в більшості випадків не летальна і минає сама собою за кілька тижнів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, віспа мавп — це рідкісна вірусна інфекція, схожа на натуральну віспу, але легша. Уперше її виявили в ДР Конго в 70-х роках.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Канаді розпочали вакцинацію проти віспи мавпПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНа Канарських островах протестують проти масового туризмуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткіший

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: