26.05.2024
Телеканал NTD

Раритети зі світу спорту, музики й політики відкрили публіці в Нью-Йорку

Раритети зі світу спорту, музики й політики відкрили публіці в Нью-Йорку

Музичні інструменти знаменитих виконавців, речі відомих спортсменів та політиків і рідкісні історичні документи. На виставці в..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Музичні інструменти знаменитих виконавців, речі відомих спортсменів та політиків і рідкісні історичні документи. На виставці в Нью-Йорку показали колекцію американського бізнесмена Джима Ірсея.

На цій стіні — гітари Джона Леннона, Джорджа Гаррісона, Пола Маккартні, Прінса та інших легенд. За деякі інструменти колекціонер заплатив понад мільйон доларів.

[Джим Ірсей, колекціонер]:
«У мене є крісло-гойдалка Кеннеді, бита Джекі Робінсона, з якою він виграв Світову серію, взуття Мухаммеда Алі, у якому він переміг Джо Фрейзера. Це різноманітна колекція, бо в ній є все».

Серед експонатів — копія Декларації незалежності, листи батьків-засновників США Томаса Джефферсона і Джорджа Вашингтона, рідкісні книги, взуття Сільвестра Сталлоне, у якому він знімався у фільмі «Роккі», і багато іншого.

Колекція Джима Ірсея подорожує містами штату Нью-Йорк. Це вже п’ята зупинка. Наступного року вона побуває в інших штатах. Вхід на виставку вільний.
Коротке посилання на цю сторінку:

Раритети зі світу спорту, музики й політики відкрили публіці в Нью-ЙоркуВ Італії вимирають газетні кіоски«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: