25.08.2024
Телеканал NTD

Черепашеня-альбінос дебютує в тропікаріумі у Швейцарії

Черепашеня-альбінос дебютує в тропікаріумі у Швейцарії

Це черепашеня — альбінос. Шансів на народження такого потомства в черепах — один зі ста тисяч...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це черепашеня — альбінос. Шансів на народження такого потомства в черепах — один зі ста тисяч. Рідкісна подія сталася в тропікаріумі у швейцарському місті Сервьон.

Дитинча вилупилося приблизно місяць тому, а зараз уперше з’явилося на публіці.

[Томас Морель, співробітник тропікаріума]:
«Нас дуже здивував колір панцира. Таке буває в новонароджених, але за два дні ми побачили голову дитинчати й впевнилися, що це альбінос. Дуже дивовижно й досить незвичайно для цього виду».

Мама дитинчати належить до рідкісного виду — галапагоських черепах. Їх розводять у цьому тропікаріумі.

[Томас Морель, співробітник тропікаріума]:

«У нас живуть три галапагоські черепахи: самець та дві самиці, які вже досягли статевої зрілості. Їм приблизно по 33 роки».

Самиця в лютому відклала п’ять яєць. Їх помістили до інкубатора. За два з половиною місяці вилупилися двоє дитинчат, зокрема й цей альбінос.

Стать черепашок ще не визначили. Імен вони теж не мають. Їхня мама важить сто кілограмів, а тато — 180.

У тропікаріумі дитинчата черепах народжуються вже вдруге. Першого разу це було торік. Тоді вилупилося одне маля.

Батьківщина галапагоських черепах — Галапагоські острови. Належать до найбільших сухопутних черепах, які нині існують. Вони виростають до одного метра 80 сантиметрів завдовжки й можуть важити до 400 кілограмів. У природі живуть понад сто років, а в неволі доживають майже до 180.

У XVI столітті було понад 250 тисяч особин. А в 70-х роках минулого сторіччя лишилося всього лише 3000. Ось уже як сто років фахівці розводять цих рептилій, щоб урятувати від вимирання. Нині кількість галапагоських черепах зросла до 19 тисяч. Але вид, як і раніше, серед вразливих.
Коротке посилання на цю сторінку:

Черепашеня-альбінос дебютує в тропікаріумі у ШвейцаріїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: