28.08.2024
Телеканал NTD

Чотири дні гулянь на честь королеви: як святкували британці

Чотири дні гулянь на честь королеви: як святкували британці

Тисячі британців і туристів у неділю прийшли до Букінгемського палацу, щоби побачити королівську сім'ю, а особливо..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Тисячі британців і туристів у неділю прийшли до Букінгемського палацу, щоби побачити королівську сім’ю, а особливо Єлизавету II. Монархиня закінчила чотириденні святкування, вийшовши до підданих у яскраво-зеленому вбранні.

Велика Британія відзначала 70 років перебування королеви на троні. Це платиновий ювілей. 96-річна Єлизавета II править найдовше з усіх британських монархів. А ще вона за цим показником посідає третє місце у світі.

[Джон Берлі, житель Великої Британії]:
«Неймовірно. Особливо коли вони відчинили ворота й пропустили нас уперед. Ми думали, що побачимо її лише за пів милі, але нас пропустили сюди. Здавалося, що можна простягнути руку й доторкнутися до неї. Дуже зворушливо. Боже бережи королеву».

У неділю в Лондоні також відбувся мальовничий парад, на якому були військові оркестри, ретроавтомобілі, танцюристи та знаменитості.

Утім, головною зіркою заходу, схоже, став маленький принц Луї — син герцога та герцогині Кембриджських. Спочатку він надто активно підтримував учасників параду, а згодом, певно, втомився. Посидів на колінах у дідуся, потім у тата, а згодом і зовсім пішов з мамою, щоб нікого не відволікати.

А біля Віндзорського замку пройшов обід на честь королеви. Накрили коло 500 столів, за які запросили приблизно 3000 гостей. Ще близько 10 тисяч осіб влаштували пікніки трохи далі.

[Френ Мур, учасниця заходу]:
«Ми хотіли стати частиною цієї сторінки британської історії і ми хотіли весело провести час, тому так одяглися. Ми всі обрали різні костюми, завдяки чому цей день став для нас справді особливим».

Святкування почалося в четвер із параду, авіашоу королівських ВПС і запалення світла на маяках у всій Британії і в усьому світі.

4-річний принц Луї став зіркою і першого дня. Він затуляв вуха, коли пролітали винищувачі.

У дні святкувань принц Гаррі та його дружина Меган вперше з’явилися разом на публіці у Великій Британії, відколи два роки тому залишили обов’язки членів королівської родини. Вони долучилися до монаршої сім’ї на службі на честь Єлизавети ІІ.

Раніше королева пропустила кілька ювілейних заходів через «епізодичні проблеми з рухливістю».

Чарльз та його дружина Камілла відвідали ювілейний обід на лондонському стадіоні. Загалом у всій Великій Британії пройшло коло 16 тисяч святкових заходів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чотири дні гулянь на честь королеви: як святкували британціІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: