18.08.2024
Телеканал NTD

Шанхай і Пекін послаблюють карантинні заходи

Шанхай і Пекін послаблюють карантинні заходи

У Шанхаї навколо житлових комплексів розбирають паркани, а також знімають огороджувальні стрічки довкола площ і будівель...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

У Шанхаї навколо житлових комплексів розбирають паркани, а також знімають огороджувальні стрічки довкола площ і будівель. Місто з 25-мільйонним населенням 1 червня скасовує суворий карантин, що тривав два місяці через спалах коронавірусу.

У понеділок увечері жителям деяких кварталів дозволили вийти на вулицю. Зажорсткі карантинні заходи викликали невдоволення й навіть протести. Багато хто скаржився на нестачу їжі й ліків. До того ж локдаун боляче вдарив по економіці міста й усього Китаю, порушивши ланцюги постачання й навіть уповільнивши міжнародну торгівлю.

[житель Шанхая]:
«Сьогодні перший день, коли нам дозволили вільно виходити на вулицю. Дуже радий, бо ми стільки днів сиділи вдома».

[житель Шанхая]:

«Мій квартал відкрили, тож я вийшов. Побачив перукаря, який робив зачіски на вулиці, і вирішив підстригтися. Я не стригся понад три місяці, було некомфортно».

У Пекіні заходи теж послаблюють. На вулицях та в метро стало більш людно. Жителі деяких районів повертаються на роботу.

[житель Пекіна]:
«Я непокоюся. Цього разу спалах тривав порівняно недовго. Якщо період буде тривалішим, це вплине на нашу роботу».

Черги до пунктів тестування в столиці є й досі. Також жителі найбільшого району Чаоян і нині мають працювати з дому.

Влада Китаю застосовує щодо коронавірусу політику «нуль терпимості». Якщо виявляють навіть невелику кількість нових хворих, закривають будинки й цілі квартали. Багато хто вважає, що це шкодить більше, ніж сам коронавірус.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шанхай і Пекін послаблюють карантинні заходиНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВеликі повені на півночі Іраку: є загибліСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: