20.11.2024
Телеканал NTD

Жителі Пекіна бояться можливого суворого локдауну

Жителі Пекіна бояться можливого суворого локдауну

Жителі Пекіна побоюються, що їх може спіткати доля Шанхая, де через велику кількість випадків захворювання на..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Жителі Пекіна побоюються, що їх може спіткати доля Шанхая, де через велику кількість випадків захворювання на COVID 25 мільйонів містян уже місяць сидять на жорсткому карантині.

У столиці поки порівняно вільно. Але останніми днями обмеження почали посилювати. До переліку закритих зон додали нові райони. Ще майже 2000 жителів одного кварталу переселили в ізоляційні центри, що в сусідній провінції Хебей.

У 11 із 16 районів міста діє розпорядження працювати з дому. Роботу громадського транспорту обмежили. Закрито й деякі торгові центри та інші заклади.

Триває масове тестування.

[жителька Пекіна]:
«Незручно, коли місто під повним контролем. Приміром, є старші за 80. І їхні діти муситимуть про них дбати, навіть якщо вони живуть у різних місцях. Їм доведеться бігати туди-сюди».

Офіційно в Китаї щодня виявляють коло п’яти сотень нових хворих. З огляду на заразність штаму омікрон це небагато. Але експерти кажуть, що офіційні дані, як завжди, дуже занижені. Так було й на початку пандемії.

Водночас комуністична влада країни застосовує щодо коронавірусу політику «нуль терпимості». Якщо виявляють заражених, закривають цілі квартали. І тоді не можна буде вийти навіть у магазин чи аптеку.

[житель Пекіна]:
«Ми, як і раніше, вільні. Якщо не в карантинній зоні, то можемо вийти. Але коли я виходжу, мені нічого робити, нема де розважатися. Нічим не відрізняється від карантину вдома: дуже нудно, усе зачинено».

Щодо Шанхая, то там обмеження трохи послабили. У місті планують скасувати локдаун 1 червня. Поки магазини, ресторани та компанії переважно закриті. Діє правило працювати з дому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Пекіна бояться можливого суворого локдаунуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСвітові ціни на какао б’ють рекордиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: