20.12.2024
Телеканал NTD

Канада хоче запровадити національний мораторій на продаж та купівлю зброї

Канада хоче запровадити національний мораторій на продаж та купівлю зброї

У Канаді можуть запровадити національний мораторій на володіння зброєю. Відповідний закон подав уряд Джастіна Трюдо. Якщо..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Канаді можуть запровадити національний мораторій на володіння зброєю. Відповідний закон подав уряд Джастіна Трюдо. Якщо його ухвалять, він стане одним із найжорсткіших за попередні 40 років.

Документ забороняє купівлю, продаж, перепродаж та ввезення пістолетів. Також ліцензії позбавлять осіб, які вдавалися до домашнього насильства.

Закон подали за тиждень після масової стрілянини в американському місті Ювалд штату Техас. Там загинуло 19 дітей.

[Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади]:
«Ми також боремося з контрабандою та незаконним обігом зброї, збільшуючи максимальні кримінальні покарання та надаючи поліції більше інструментів для розслідування. Також потрібно модифікувати магазинні коробки, щоб вони не вміщали більш як п’ять патронів».

Закон не стосуватиметься професійних спортсменів, які займаються спортивною стрільбою, а також людей, що надають охоронні послуги.

Водночас у магазинах можуть заборонити продаж дитячих іграшок, що нагадують справжні пістолети.

Власники магазинів зброї законопроєктом невдоволені.

[Мет Мендел, власник магазину зброї]:
«Думаю, що це марнування ресурсів, які можна було б витратити, наприклад, на боротьбу з торгівлею людьми. Навряд чи цей закон допоможе усунути проблему насильства в Канаді».

Два роки тому в Канаді заборонили продаж та використання понад тисячі моделей штурмової зброї. Це сталося після масової стрілянини в Новій Шотландії. Водночас деякі власники зброї оскаржують це рішення в суді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Канада хоче запровадити національний мораторій на продаж та купівлю зброїРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: