20.02.2024
Телеканал NTD

ООН закликає Китай переглянути антитерористичну політику

ООН закликає Китай переглянути антитерористичну політику

ООН закликала китайську владу переглянути політику боротьби з тероризмом й увідповіднити її з міжнародними стандартами в..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

ООН закликала китайську владу переглянути політику боротьби з тероризмом й увідповіднити її з міжнародними стандартами в галузі прав людини.

З такою заявою виступила Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет.

Минулого тижня вона завершила перший за 17 років офіційний візит голови УВКПЛ ООН до Китаю. Вона побувала в місті Гуанчжоу, а також у Сіньцзяні.

[Мішель Бачелет, Верховний комісар ООН з прав людини]:
«Візит був можливістю прямо обговорити питання прав людини з вищим керівництвом Китаю».

Сіньцзян — це регіон, де живе етнічна меншість — уйгури, мусульмани за віросповіданням. Згідно зі звітами правозахисників, там розташовані численні центри професійної освіти, що фактично є в’язницями, у яких утримують коло мільйона уйгурів.

Як свідчать очевидці, там людей змушують відмовитися від своєї віри та культури, а ще насаджують доктрину панівної компартії.

Правозахисники кажуть, що підставою для затримання часто стає звинувачення в тероризмі.

[Мішель Бачелет, Верховний комісар ООН з прав людини]:
«Я поділяю занепокоєння низки правозахисних організацій ООН стосовно законів і політики, спрямованих на боротьбу з тероризмом і радикалізмом, та їх застосування. Теракти серйозно шкодять людям, зокрема тим, кому доручено захищати суспільство. Але дуже важливо, щоб контртерористичні заходи не порушували прав людини».

До 2018 року Китай приховував існування в Сіньцзяні таборів для уйгурів. Але потім заявив, що насправді людей поміщають до центрів профосвіти, де ті опановують якесь ремесло.

Зі слів Бачелет, із центрів уже давно надходять повідомлення про тортури, жорстоке поводження, а також про заборону всіх релігійних практик.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН закликає Китай переглянути антитерористичну політикуПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: