20.12.2024
Телеканал NTD

Величезну колекцію сувенірів, присвячених британським монархам, зібрала австралійка

Величезну колекцію сувенірів, присвячених британським монархам, зібрала австралійка

З цієї пам'ятної монети, випущеної на честь весілля принца Чарльза й леді Діани, почалася справа всього..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

З цієї пам’ятної монети, випущеної на честь весілля принца Чарльза й леді Діани, почалася справа всього життя австралійки Джан Г’юго. З 81 року вона збирає сувеніри, присвячені британській королівській сім’ї.

Нині жінка купує ще більше колекційних предметів, щоб відсвяткувати платиновий ювілей Єлизавети ІІ. Він присвячений 70-річному правлінню королеви.

[Джан Г’юго, колекціонерка]:
«Вона виконала чудову роботу. Скільки людей ви знаєте, які працюють на одному місці 70 років і щодня виконують якісь обов’язки? Напевно, вона пропустила лише кілька днів, коли хворіла».

Кожному сучасному поколінню британських монархів присвячено свою кімнату. У тій, що відведена для Єлизавети II, зберігається понад 2500 експонатів: тарілки, кухлі, статуетки та інше.

[Джан Г’юго, колекціонерка]:

«Це одна з моїх улюблених тарілок. На ній (зображено) королеву-мати, королеву Єлизавету II та принцесу Маргарет. Це чудовий сімейний портрет».

Є кімнати, присвячені королеві-матері, принцесі Маргарет, а також сім’ї принца Вільяма. Загалом у колекції понад десять тисяч предметів.

Джан наживо бачила принца Чарльза з його дружиною Каміллою та принца Вільяма з герцогинею Кембриджською під час їхніх візитів до Австралії. А Єлизавету II побачити не вдалося. Жінка має надію, що королева дізнається про колекцію і колись запросить її до Лондона на чашку чаю.

А поки що австралійці є що робоити. Вона проводить екскурсії і постійно витирає пил з експонатів. Ця колекція з’явилася завдяки дитячій мрії Джан. Як і всі дівчата, вона дуже хотіла стати принцесою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Величезну колекцію сувенірів, присвячених британським монархам, зібрала австралійкаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівУ Таїланді бенкетом відзначають День слона

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: