16.08.2024
Телеканал NTD

Равлики замість корів та свиней: кенійські фермери перекваліфіковуються

Равлики замість корів та свиней: кенійські фермери перекваліфіковуються

Равликів давно вважають делікатесом у Франції, Іспанії та Італії. Тепер на них звернули увагу й кенійські..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Равликів давно вважають делікатесом у Франції, Іспанії та Італії. Тепер на них звернули увагу й кенійські селяни. Багато хто воліє розводити черевоногих молюсків, а не худобу.

Роуз Кабура живе в невеликому місті за 45 кілометрів від Найробі. Нещодавно заснувала равликову ферму на ділянці площею 160 квадратних метрів. Вклала в бізнес півтори тисячі доларів США. Зараз має 4000 равликів.

[Роуз Кабура, фермерка]:
«Від равликів немає ні шуму, ні запаху. Тому, якщо живеш у місті, то розумніше розводити равликів, а не свиней чи корів».

Щоб розводити равликів, треба ліцензія. Вона коштує 1500 кенійських шилінгів. Це 13 доларів. Кенійці вирощують черевоногих молюсків виду ахатина гігантська. М’ясо продають ресторанам по 25 доларів за кілограм.

У м’ясі равликів є білки, жири, вуглеводи, залізо, кальцій та магній.

[Пол Кіноті, технолог харчової промисловості]:
«У розведення равликів не треба вкладати великий капітал, а продукт виходить цінним. Це дуже привабливо для багатьох фермерів. Витрачається менше грошей і часу».

Попит є і на равликовий слиз. Його використовують у косметології. А з мушель роблять харчову добавку для худоби.

М’ясо ахатин гігантських не таке корисне, як виноградних равликів, які звичніші для європейців. Але попит однаково немалий. Деякі фермери вже планують виходити на іноземні ринки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Равлики замість корів та свиней: кенійські фермери перекваліфіковуютьсяМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Рясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: