08.07.2024
Телеканал NTD

Понад 2200 гребель у США перебувають в аварійному стані

Понад 2200 гребель у США перебувають в аварійному стані

Споруджена в США десятки років тому гребля водосховища Ель-Капітан може утримувати понад 136 мільярдів літрів води...

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Споруджена в США десятки років тому гребля водосховища Ель-Капітан може утримувати понад 136 мільярдів літрів води. Для міста Сан-Дієго, де живе майже півтора мільйона осіб, цього вистачить приблизно на рік.

Але сьогодні це водосховище на три чверті порожнє. Так зробили навмисно, оскільки побоюються, що гребля застара й не витримає тиску.

[Семюель Сантос, житель міста]:
«Я буваю тут із 1989 року. Коли рівень води був вищим, можна було ловити рибу зі скель, під деревами, у тіні. Це було добре, особливо такого спекотного дня».

Але нині цей рибалка боїться, що в разі землетрусу гребля впаде. Ель-Капітан — у списку гребель США, які в аварійному стані. І таких уже понад 2200. Це набагато більше, ніж було якихось три роки тому.

Але фактично аварійних гребель, можливо, ще більше, бо деякі штати не ведуть статистики або приховують подробиці.

Торік на проєкти, пов’язані з греблями, уряд США виділив коло трьох мільярдів доларів. Але, як показали дослідження, лагодити треба майже 89 тисяч приватних і державних гребель. А на це потрібно коло 76 мільярдів.

Греблям у середньому понад пів століття. І вони часто небезпечніші, ніж вважали проєктувальники, бо нижче поставили будинки, підприємства або проклали автошляхи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 2200 гребель у США перебувають в аварійному станіНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваність

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: