25.04.2024
Телеканал NTD

Застосунок допомагає філіппінцям захиститися від зростання цін на пальне

Застосунок допомагає філіппінцям захиститися від зростання цін на пальне

Філіппінський мотоцикліст Джон цього року опинився у вигіднішому становищі, ніж багато інших водіїв. Він заощаджує, купуючи..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Філіппінський мотоцикліст Джон цього року опинився у вигіднішому становищі, ніж багато інших водіїв. Він заощаджує, купуючи бензин за допомогою застосунку.

Через нього можна заплатити за пальне заздалегідь і заморозити ціну. А потім заправлятися, коли буде треба.

Тоді, як ціни на пальне постійно зростають, для багатьох цей застосунок став рятівним. Цього року в Манілі бензин подорожчав уже на 30 %, а дизельне пальне — майже на 70 %.

[Джон Олдвін Багабагон, мотоцикліст]:
«Минулого тижня ціни на бензин підскочили на 14 песо (27 центів США), а на дизель — на 7 песо (13 центів США), але на мене це не вплинуло».

Застосунок два роки тому запустила одна філіппінська компанія. Останнім часом він стає дедалі популярнішим.

[Марк Ю, директор компанії]:
«Ми хочемо дати людям стабільність у світі, повному невизначеності. Тобто дати клієнтам змогу фіксувати ціну на пальне».

Фінансові аналітики вважають програму непоганим виходом із ситуації. Але попереджають, що так можна й прогоріти.

[Бернард Флорес, фінансовий аналітик]:
«Це схоже на фондовий ринок, де знаходиш щось за бажаною ціною та фіксуєш її. І не має значення, підіймається ціна чи опускається, бо ви вже заплатили».

Утім, багато водіїв згодні ризикувати.

[Джонрей Оломон, мотоцикліст]:
«Без цього застосунку було б важко. Ми щодня виїжджаємо на дорогу й щодня нам потрібен бензин».

У 2020 році перші користувачі програми змогли придбати до 600 літрів бензину. Відтоді пальне подорожчало вчетверо. Зараз воно коштує майже 82 філіппінські песо за літр. Це понад півтора долара.
Коротке посилання на цю сторінку:

Застосунок допомагає філіппінцям захиститися від зростання цін на пальнеКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центром

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: