20.08.2024
Телеканал NTD

Ціни на бензин у США досягли історичного максимуму

Ціни на бензин у США досягли історичного максимуму

На початку тижня на американських водіїв чекав неприємний сюрприз. Ціни на пальне досягли нового історичного максимуму,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На початку тижня на американських водіїв чекав неприємний сюрприз. Ціни на пальне досягли нового історичного максимуму, побивши березневий рекорд.

За даними Американської автомобільної асоціації, середня роздрібна вартість галона бензину становить 4 долари 37 центів. Це більш як долар за літр. Для країни, яка буквально живе на колесах, це удар.

Утім, у різних штатах ціни не однакові. Так, у Каліфорнії за галон просять 5 доларів 8 центів.

Особливість нинішньої кризи в тому, що в США ціни на бензин зростають на тлі падіння вартості нафти. Причиною називають інфляцію, а ще наближення сезону відпусток.

У глобальному масштабі теж наголошують на тому, що світові нафтопереробні заводи не можуть задовольнити попит, що зростає. Такий попит, як нині, був два роки тому — до пандемії.

Водночас, попри спроби США та інших країн збільшити пропонування, деякі підприємства закрилися на технічне обслуговування, а де-не-де сталися збої.

Запаси також зменшуються внаслідок повномасштабного нападу Росії на Україну.

Зазвичай навесні нафтопереробні підприємства переважно виробляють бензин, бо цієї пори починають більше їздити на машинах. Але цього разу через санкції на російський експорт вони змушені покривати попит на авіаційне й дизельне пальне, який зріс у США та Європі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: