20.04.2024
Телеканал NTD

Сумнозвісний клан Маркосів знову повертається до влади на Філіппінах

Сумнозвісний клан Маркосів знову повертається до влади на Філіппінах

Масові протести спалахнули біля центральної виборчої комісії на Філіппінах. Вони почалися після президентських виборів, на яких,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Масові протести спалахнули біля центральної виборчої комісії на Філіппінах. Вони почалися після президентських виборів, на яких, за попередніми даними, перемагає представник сумнозвісного клану Маркосів.

36 років тому філіппінці скинули з посади та вигнали диктатора Фердинанда Маркоса. Тепер президентське крісло, схоже, займе його син Фердинанд Маркос-молодший. За нього віддали близько 18 мільйонів голосів. У його суперниці та нинішнього віцепрезидента Лені Робредо коло 8,5 мільйона голосів.

Протестувальники стверджують, що результати сфальшовані.

[протестувальниця]:
«Ми почули повідомлення про шахрайство, несправність машин для підрахунку голосів, переслідування спостерігачів виборчою комісією та поліцією, а також про випадки купівлі голосів. Усе це дуже тривожно».

[протестувальник]:
«Ми тут, щоби виразити протест і закликати виборчу комісію відреагувати на обурливу брехню та порушення в усій країні».

Нині покійний Фердинанд Маркос керував країною 21 рік. Разом з ним головні посади обіймали й інші члени його родини. Тоді на Філіппінах діяв режим воєнного стану. Сімейний клан узяв під контроль суди, ЗМІ та приватні компанії. Армія та поліція арештували тисячі дисидентів.

64-річного сина Маркоса, відомого за прізвиськом Бонгбонг, у цих виборах підтримувала донька нинішнього президента Філіппін Сара Дутерте. Її батько відомий тим, що заохочував до позасудових розправ на вулицях та закривав опозиційні ЗМІ.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сумнозвісний клан Маркосів знову повертається до влади на ФіліппінахТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: