23.09.2024
Телеканал NTD

У Каліфорнії через посуху обмежать використання води

У Каліфорнії через посуху обмежать використання води

Пишні зелені галявини й квітучі сади в південній Каліфорнії скоро можуть залишитися тільки в спогадах. Через..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Пишні зелені галявини й квітучі сади в південній Каліфорнії скоро можуть залишитися тільки в спогадах.

Через посуху з 1 червня в регіоні обмежуватимуть споживання води. Це перший такий захід за всю історію штату.

[Адел Хагехаліл, голова Metropolitan Water District]:
«Це надзвичайна ситуація. Це треба зробити зараз, щоб ми мали воду для використання в приміщенні, для пиття, для нашого здоров’я та безпеки. Це криза. Вона безпрецедентна, і зараз треба вживати заходів».

Щоб водопостачання було безперебійним, споживання води слід скоротити на третину. Це стосуватиметься коло шести мільйонів осіб у десятках міст та округів на півдні Каліфорнії.

До 70 % води в будинках та на підприємствах нині використовують просто неба. Тепер же поливати сади й газони можна буде не частіше ніж раз на тиждень. Порушників обіцяють штрафувати на 2000 доларів.

Перші три місяці цього року стали найпосушливішими в історії Каліфорнії. Води бракує здебільшого через відсутність снігу в горах Сьєрра-Невада.

[Адел Хагехаліл, голова Metropolitan Water District]:
«Сніговий покрив зменшився зі 165 % норми в грудні до 35 % норми у квітні. Талого снігу немає, і це пов’язано зі зміною клімату».

І якщо води не стане більше, то у вересні в регіоні можуть заборонити будь-який полив.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Каліфорнії через посуху обмежать використання водиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судНирки — у центрі нової кризи в НепаліЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Професори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: