26.08.2024
Телеканал NTD

Європарламент ухвалив резолюцію щодо насильницького вирізання органів у Китаї

Європарламент ухвалив резолюцію щодо насильницького вирізання органів у Китаї

Європарламент ухвалив резолюцію, яка стосується насильницького вирізання органів у в'язнів сумління в Китаї. Згідно з документом,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Європарламент ухвалив резолюцію, яка стосується насильницького вирізання органів у в’язнів сумління в Китаї. Згідно з документом, така практика в КНР триває й досі. І головними жертвами цих злочинів називають прихильників медитативної практики Фалуньгун.

Один з авторів резолюції Петер ван Дален каже, що система трансплантації органів у Китаї є непрозорою і не відповідає вимогам ВООЗ.

[Петер ван Дален, автор резолюції]:
«Сьогодні ми говоримо про дуже конкретний скандал — вирізання органів у людей, яких посадили у в’язницю за їхню віру. Унаслідок таких дій багато людей гине».

У резолюції ідеться, що, хоч до влади прийшов уже Сі Цзіньпін, ситуація з правами людини в Китаї однаково погіршується.

За даними європарламентарів, щороку у світі проводять 10 тисяч незаконних операцій із трансплантації людських органів, що дає понад мільярд євро прибутку.

Водночас, як зазначено в резолюції, у КНР через традиційні вірування надзвичайно мало людей добровільно жертвує свої органи.

[Марі Арена, авторка резолюції]:
«Також немає прозорості, що не дає змоги перевірити джерело органів. Очевидно, що відбувається таке явне порушення, як насильницьке вирізання органів».

У 1984 році компартія дозволила забирати органи у страчених в’язнів. А у 2015-му Китай заявив, що таку практику припинив. Однак у країні вона, як і раніше, залишається законною.

[Петер ван Дален, автор резолюції]:
«Ми більше не можемо заплющувати очі на те, що відбувається. ЄС та всі країни-члени повинні зробити все можливе, щоб не дати Китаю так порушувати права людини».

Резолюція закликає Китай посилити підзвітність та прозорість системи трансплантації органів, а також карати всіх винних. Водночас, як показують звіти правозахисників, системою вирізання органів у в’язнів сумління в Китаї керують централізовано, і це відбувається у великих масштабах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європарламент ухвалив резолюцію щодо насильницького вирізання органів у КитаїТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країни137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: