20.05.2024
Телеканал NTD

Уганда переживає бум внутрішнього туризму

Уганда переживає бум внутрішнього туризму

Пишна зелень, будиночки із солом'яними дахами й шум бурхливих потоків. Цей готель Уганди колись особливо любили..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Пишна зелень, будиночки із солом’яними дахами й шум бурхливих потоків. Цей готель Уганди колись особливо любили іноземні туристи. Він стоїть на мальовничому острові серед бурхливих вод Нілу.

Через пандемію тут стало порожньо. Але зараз відпочивальників дедалі більше. І це не іноземці, а угандійці.

[Ісая Рванієкіро, голова туристичної компанії]:
«Раніше угандійці не часто мандрували своєю країною. Багато хто вважав, що вони тут народилися й виросли, тому тут немає нічого цікавого».

У важкі ковідні часи туристичні компанії стали фотографувати місцеву красу й рекламувати її в Уганді. Так люди почали дізнаватися, що, виявляється, у їхній країні багато заповідників, озер і водоспадів.

[туристка]:

«Я бувала в ПАР. Там гарно. Але в Уганді є щось особливе. Тут багато зелені, люди дружні, а їжа свіжа».

За один місяць заповідники Уганди відвідало понад 40 тисяч туристів, і більшість із них — місцеві жителі. У готелях зараз теж переважно угандійці.

[Дедан Очеле, директор готелю]:
«У нас коло 70 % номерів винаймають угандійці. COVID розкрив нам очі. Більше не можна залежати лише від іноземних туристів».

Щоправда, для багатьох угандійців відпочинок навіть у своїй країні не по кишені. Номери в готелях на території заповідників дорогі. Тому влада країни встановила пільги на будівництво нових готелів. Це має зменшити ціни на проживання.

Зростання внутрішнього туризму також допомагає створювати нові робочі місця. Для угандійців це важливо, бо під час пандемії багатьох звільнили.

В Уганді — 35 охоронюваних територій, серед них — десять національних заповідників. Клімат у країні досить м’який. Тут здебільшого не буває холодів і великої спеки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уганда переживає бум внутрішнього туризмуУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківБалабан — душа музичної культури АзербайджануКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніКарнавал у Венеції може стати «платним»Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: