20.01.2024
Телеканал NTD

Шалений попит на десерт із манго в Таїланді розпочався через співачку

Шалений попит на десерт із манго в Таїланді розпочався через співачку

Тайська співачка Міллі спричинила шалений попит на популярний десерт на своїй батьківщині. У цьому кафе в..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Тайська співачка Міллі спричинила шалений попит на популярний десерт на своїй батьківщині. У цьому кафе в Бангкоку щодня продавали 200 порцій клейкого рису з манго. Наразі продають понад 400.

Водночас співробітникам доводиться періодично вимикати програму, щоб впоратися із замовленнями. Надворі величезна черга.

[Таньярат Сунтіпарадорн, власниця кафе]:
«Деякі клієнти гадали, що ми не хочемо їх обслуговувати. Але ми хочемо обслужити всіх, просто не встигаємо».

Клейкий рис із манго — національна тайська страва. Його здебільшого їдять у спеку, щоб охолонути. Популярність десерту злетіла після того, як Міллі з’їла кілька шматочків манго, виступаючи на музичному фестивалі в США.

[жителька Бангкока]:

«Відколи побачила Міллі на сцені, я майже щодня їм клейкий рис із манго».

Міністерство культури Таїланду планує подати заявку до ЮНЕСКО на те, щоб внести страву з клейкого рису з манго до списку культурної спадщини людства.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шалений попит на десерт із манго в Таїланді розпочався через співачкуЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюКарнавал у Венеції може стати «платним»Заповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в Хорватії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: