25.08.2024
Телеканал NTD

Центральний парк у Нью-Йорку став живою науковою лабораторією

Центральний парк у Нью-Йорку став живою науковою лабораторією

Центральний парк у Нью-Йорку став живою науковою лабораторією. Тут часто бувають сильні вітри, дощі й хуртовини...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Центральний парк у Нью-Йорку став живою науковою лабораторією. Тут часто бувають сильні вітри, дощі й хуртовини. Дослідники спостерігають за тим, як різна погода впливає на рослини й тварин. Також вивчають, яку роль відіграють дерева у формуванні клімату.

[Карен Сето, географ]:
«Скільки вуглецю поглинає парк? Наскільки він охолоджує довкілля?»

Науковці використовують усілякі прилади. Один із них — спектрорадіометр. Також спираються на супутникові дані. Усе це допомагає відрізнити здорову рослинність від хворої.

Також вивчають місцевий ґрунт.

[Пітер Гаупт, співробітник служби охорони довкілля]:

«Це коріння дерева, що впало під час буревію минулого літа. Ми бачимо добрий приклад типової топографії парку. Тут нестабільний ґрунт. І згодом дерева опиняються під загрозою».

Науковці надіються, що дослідження допоможуть ліпше зберігати парки в усій країні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Центральний парк у Нью-Йорку став живою науковою лабораторієюФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: