26.09.2024
Телеканал NTD

Трава в столиці Чилі — тепер розкіш

Трава в столиці Чилі — тепер розкіш

Трава стає розкішшю в столиці Чилі. Тут десять років триває найсильніша в історії країни посуха. Місто..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Трава стає розкішшю в столиці Чилі. Тут десять років триває найсильніша в історії країни посуха. Місто вживає заходів, щоб обмежити полив. Тож тепер пишні зелені насадження замінюють пустельними рослинами.

[Валентина Вега, голова управління зелених зон Провіденсії]:
«2021 рік був найпосушливішим в історії Чилі. У районі Провіденсія — 730 тисяч квадратних метрів зелених насаджень, переважно трава. А вона споживає коло шести літрів на квадратний метр».

У Сантьяго живе коло шести мільйонів людей. І вже тринадцятий рік місто намагається пристосуватися до посушливішого клімату.

[Сандра Перес, інженер гідравлічних систем]:
«Вони змінюють свої парки й зелені насадження, щоб додати види з нижчим споживанням [води]».

Раніше цього місяця влада Чилі оголосила про початок нормування води в столиці. Це відбудеться вперше за майже 500-річну історію міста. Планують обмежити тиск та проводити віялові відключення.

Також змінять ділянки вздовж доріг та автомагістралей. Замість зелених насаджень будуть сади з крапельним зрошенням і посухостійкими рослинами.

[Діна Роблес, жителька Сантьяго]:
«Сусідка мені сказала, що зміни їй не сподобалися. Вони чекали на квіти, а з’явилися лише камені».

Місто також поділили. У багатих районах більше галявин та алей із деревами.

[Ніколь Блох, кінезіолог]:
«Деяким людям доступ до води гарантований, а іншим доведеться потерпати через нормування води вдома і якось пристосовуватися, щоб із цим впоратися».

У цьому міському парку Сантьяго рівень води в каналах на 80 % менший, ніж зазвичай. Тепер тут оновлюють іригаційні системи й висаджують посухостійкі дерева.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трава в столиці Чилі — тепер розкішКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: