Відбивну по-міланськи готують із тонких шматочків яловичини, телятини чи курки. М’ясо спочатку занурюють у збиті яйця, потім солять, посипають приправами, обвалюють у сухарях та смажать. Деякі гурмани після цього запікають відбивну в духовці.
Рецепт «Міланеси наполітани» відрізняється тим, що відбивні додатково поливають томатним соусом і посипають тертим сиром. Слово «наполітано» в назві ніяк не пов’язане з Неаполем, як у випадку з піцою по-неаполітанськи. Просто страву вперше приготували в піцерії «Наполі», яка належала людині з таким прізвищем.
Гігантська «Міланеса наполітана» в Лухані вийшла чотири метри завдовжки, три завширшки та вагою 926 кілограмів. Товщина страви — три сантиметри.
Книга Гіннеса рекорд поки не підтвердила.
[Крістіан Ібарлусія, організатор]:
«Ми перевірили в Книзі рекордів Гіннеса й інших джерелах, і ніде немає такого рекорду. Тож наш рекорд зафіксував державний нотаріус. Він допоможе нам зареєструвати його в Книзі Гіннеса чи в якійсь іншій організації».
Відбивна по-міланськи також популярна страва в Болівії, Бразилії, Перу, Чилі та інших американських країнах. Крім того, її готують у Мексиці й на півдні США.
Коротке посилання на цю сторінку: