26.02.2024
Телеканал NTD

В Аргентині приготували найбільшу у світі відбивну по-міланськи

В Аргентині приготували найбільшу у світі відбивну по-міланськи

Найбільшу у світі відбивну по-міланськи приготували в аргентинському місті Лухан. Місцева версія називається «Міланеса наполітана». В..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Найбільшу у світі відбивну по-міланськи приготували в аргентинському місті Лухан. Місцева версія називається «Міланеса наполітана». В Аргентині ця страва навіть має своє свято.

Відбивну по-міланськи готують із тонких шматочків яловичини, телятини чи курки. М’ясо спочатку занурюють у збиті яйця, потім солять, посипають приправами, обвалюють у сухарях та смажать. Деякі гурмани після цього запікають відбивну в духовці.

Рецепт «Міланеси наполітани» відрізняється тим, що відбивні додатково поливають томатним соусом і посипають тертим сиром. Слово «наполітано» в назві ніяк не пов’язане з Неаполем, як у випадку з піцою по-неаполітанськи. Просто страву вперше приготували в піцерії «Наполі», яка належала людині з таким прізвищем.

Гігантська «Міланеса наполітана» в Лухані вийшла чотири метри завдовжки, три завширшки та вагою 926 кілограмів. Товщина страви — три сантиметри.

Книга Гіннеса рекорд поки не підтвердила.

[Крістіан Ібарлусія, організатор]:
«Ми перевірили в Книзі рекордів Гіннеса й інших джерелах, і ніде немає такого рекорду. Тож наш рекорд зафіксував державний нотаріус. Він допоможе нам зареєструвати його в Книзі Гіннеса чи в якійсь іншій організації».

Відбивна по-міланськи також популярна страва в Болівії, Бразилії, Перу, Чилі та інших американських країнах. Крім того, її готують у Мексиці й на півдні США.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Аргентині приготували найбільшу у світі відбивну по-міланськиУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: