29.05.2024
Телеканал NTD

Як іграшковий динозавр допомагає хлопцеві заробляти

Як іграшковий динозавр допомагає хлопцеві заробляти

Як заробити на життя за допомогою своїх дитячих іграшок, знає юний болівієць Пітер. У свої 11..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Як заробити на життя за допомогою своїх дитячих іграшок, знає юний болівієць Пітер. У свої 11 років він допомагає годувати сім’ю.

Робити такі креативні фотографії можуть не всі. Але Пітер має талант. Туристи радо вдаються до його послуг.

Гратися з перспективою допомагає незвичайний ландшафт. Це знаменитий солончак Салар-де-Уюні, що на південному заході Болівії. Висохле озеро площею 11 тисяч квадратних кілометрів — одне з головних визначних місць країни.

Пітер фотографує у вільний від навчання час. За день заробляє до 15 доларів.

Для сім’ї це велика поміч. У нього ще п’ятеро братів і сестер.

[Пітер Кондорі, юний фотограф]:
«Я допомагаю мамі купувати цибулю, картоплю та салат. Ще купую одяг та іграшки своїм братам. Коли їм потрібне шкільне приладдя, даю їм грошей».

Батько Пітера працює солеваром. Мати продає туристам сувеніри. Через пандемію справи погіршилися — мандрівників нині мало.

[Дієго Кондорі, батько юного фотографа]:
«Через пандемію у нас була криза. Грошей не було навіть на їжу. Мали трохи заощаджень, але вони скоро скінчилися. І ми вирішили всією сім’єю працювати в туризмі. Діти допомагають нам фотографуванням».

У Болівії працює близько двох тисяч туроператорів, і всі вони просять владу послабити для мандрівників обмеження. За їхніми даними, пандемія обвалила туризм на 90 %.

Сім’я Пітера сподівається, що вже скоро туристів побільшає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як іграшковий динозавр допомагає хлопцеві зароблятиЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Полювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніВ Антарктиці помітили рідкісного білого пінгвінаЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового дому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: