25.11.2024
Телеканал NTD

У ДР Конго черниця побудувала гідроелектростанцію і сама її обслуговує

У ДР Конго черниця побудувала гідроелектростанцію і сама її обслуговує

У будівельній касці та спецодязі проводить більшу частину дня черниця Альфонсина Сіза. Вона збудувала маленьку гідроелектростанцію..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У будівельній касці та спецодязі проводить більшу частину дня черниця Альфонсина Сіза. Вона збудувала маленьку гідроелектростанцію в місті Міті, що в ДР Конго. Тепер сама її обслуговує.

[Альфонсина Сіза, черниця]:
«Монастирю треба був електрик, і в мені побачили талант. Тож мені запропонували вивчати електротехніку. Так усе й почалося. Монастир надихнув мене вчитися».

Лише 20 % населення ДР Конго мають електропостачання. Водночас інфраструктура вже стара, тому електроенергію подають із перебоями.

Черниця втомилася покладатися на свічки й генератор, що працює на пальному. Тож сім років тому почала збирати гроші на будівництво гідроелектростанції.

Тепер школярі можуть вивчати, як працювати на комп’ютері, не лише з книжок. А в лікарні здатні зробити рентген коли завгодно.

[Альфонсина Сіза, черниця]:
«Ми забезпечуємо електрикою школу й так допомагаємо навчати дітей. А подаючи електроенергію до лікарні, ми допомагаємо всім людям».

До того як збудували саморобну електростанцію, у Міті подавали електроенергію двічі-тричі на тиждень. До того ж лише на кілька годин.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ДР Конго черниця побудувала гідроелектростанцію і сама її обслуговуєЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: