20.05.2024
Телеканал NTD

Суд Флориди звільнив американців від обов’язкового носіння масок у транспорті

Суд Флориди звільнив американців від обов'язкового носіння масок у транспорті

Американці, можливо, зможуть їздити в громадському транспорті без масок легально. Федеральний суд Флориди ухвалив, що вимога..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Американці, можливо, зможуть їздити в громадському транспорті без масок легально. Федеральний суд Флориди ухвалив, що вимога обов’язково закривати обличчя — незаконна. Рішення таких судів поширюються на всі США.

І це тоді як міністерство охорони здоров’я країни минулого тижня продовжило мандат на носіння масок ще на 15 днів. Згідно з ним мандрівники мусять бути в масках у літаках, поїздах, таксі та в іншому транспорті.

Оскаржив цю вимогу суддя, якого призначив ще Дональд Трамп. Він ухвалив рішення за позовом, який подала організація під назвою «Медичний фонд захисту свободи».

Суддя вважає, що Центри з контролю та профілактики захворювань у США перевищили повноваження, не погодили свої дії із суспільством і не пояснили свої рішення.

Представниця Білого дому Джен Псакі розкритикувала рішення суду, а також сказала, що адміністрація Джо Байдена ще аналізуватиме ситуацію.

[Джен Псакі, прессекретар Білого дому]:
«Очевидно, що це прикре рішення. Центри з контролю та профілактики захворювань у США настійно рекомендують носити маску в громадському транспорті».

Це рішення може стати полегшенням для багатьох пасажирів, особливо на авіатранспорті. Раніше повідомляли про численні інциденти на борту, коли екіпаж вимагав надягати маски, а люди цього робити не хотіли.

А ось пасажири нью-йоркського метро реагують по-різному.

[пасажир]:
«Мені однаково, що вони там роблять у Флориді. Особисто я і далі носитиму маску».

[пасажир]:
«Як бачите, я зараз без маски, тож, як на мене, круто. Для мене ліпше. Я навіть не знав, що це була обов’язкова вимога».

Минулого тижня Центри з контролю та профілактики захворювань у США скасували рекомендацію утриматися від подорожей у 90 міжнародних напрямках. Раніше її видали у зв’язку із поширенням COVID-19.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд Флориди звільнив американців від обов’язкового носіння масок у транспортіОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Штат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуМарокко: лазні закриті, води немаєПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: