29.08.2024
Телеканал NTD

Чому багаті північнокорейці відмовляються від квартир у пентхаусах

Чому багаті північнокорейці відмовляються від квартир у пентхаусах

У більшості країн квартира в пентхаусі — це мрія. Але не в Північній Кореї. У столиці..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У більшості країн квартира в пентхаусі — це мрія. Але не в Північній Кореї.

У столиці КНДР і далі ростуть гламурні багатоповерхівки. Недавно в Пхеньяні навіть з’явився хмарочос на 80 поверхів.

Та мало хто хоче в такі будинки заселятися. Колишній житель КНДР, а нині перебіжчик, що живе в Південній Кореї, розвінчує міфи. Він каже, що якість будівництва жахлива, а квартири часто не підключені до комунікацій.

[Чон Сі У, північнокорейський перебіжчик]:
«У Північній Кореї у пентхаусах частіше живуть бідні, ніж багаті, бо через недостатній тиск туди не доходить вода, і не працюють ліфти. Ось чому багаті не люблять жити у багатоповерхівках».

Цей молодик до втечі жив на третьому поверсі 13-поверхового дому, де не було ліфта. А ось його другу пощастило менше.

[Чон Сі У, північнокорейський перебіжчик]:
«Мій друг живе на 28 поверсі 40-поверхового дому. Він сказав, що від народження не їздив на ліфті. Навіть якщо ліфт є, він не працює».

Північнокорейські ЗМІ показали, як лідер Кім Чен Ин відкриває новий елітний житловий комплекс. Правда, усі будинки невисокі.

[Чон Сі У, північнокорейський перебіжчик]:
«Я чув, що Кім Чен Ин недавно побудував 80-поверховий дім. Але, гадаю, він просто хизується, хоче показати, як удосконалилися їхні будівельні технології, а про людей ніхто не думає».

Лі Сан Йон — головний редактор сеульського вебсайту про Північну Корею. Він каже, що зазвичай квартири в багатоповерхівках не придатні для життя. Вікна лишаються незасклені, а водопровідні крани хоч і є, але без води.

Купівля й продаж нерухомості в КНДР офіційно заборонені. Квартири може дати лише держава. Утім, чорний ринок квартир і будинків існує.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому багаті північнокорейці відмовляються від квартир у пентхаусахЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківУ Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяВ Ісландії вивергається вулкан: лава підпалила будинки за 40 км від столиціЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: