29.03.2024
Телеканал NTD

Шанхай передумав послаблювати найсуворіший для країни карантин

Шанхай передумав послаблювати найсуворіший для країни карантин

Влада Шанхая заявила, що жорсткі обмеження поки й далі діятимуть навіть у районах, які змогли звести..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Влада Шанхая заявила, що жорсткі обмеження поки й далі діятимуть навіть у районах, які змогли звести поширення коронавірусу до нуля. З її слів, кількість випадків захворювання за межами карантинних зон у всьому місті знову зростає.

На початку тижня представники охорони здоров’я казали, що місто поступово почне повертатися до нормального життя, бо Шанхай (цитата) «ефективно приборкав поширення».

Однак тепер влада заявила, що в центральному районі міста, де проживає майже мільйон осіб і стоять найбільші торгові центри, людям не дозволять виходити за межі їхніх житлових комплексів.

Нині в місті діє наймасштабніший у Китаї карантин, який будь-коли вводили, відколи вперше виявили COVID-19. У Шанхаї живе 22 мільйони осіб, і більшості заборонили виходити з дому й користуватися громадським транспортом. У багатьох районах також не можна виїжджати на автодороги.

Водночас щодоби тут реєструють 15–16 тисяч нових випадків захворювання. Здебільшого — безсимптомні.

Влада Китаю застосовує щодо епідемії політику, яка звучить як «нуль терпимості». Її критикують як у КНР, так і за її межами. Люди всередині країни скаржаться, що вони буквально помирають від голоду в себе вдома, бо не можуть вийти й купити їжу, а служби доставляння перевантажені.

Багато хто каже, що така політика шкодить більше, ніж сам коронавірус. Особливо якщо врахувати, що останній штам омікрон, хоч і заразніший, але значно рідше спричиняє важку форму хвороби.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шанхай передумав послаблювати найсуворіший для країни карантинУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАТисячі сербів знову протестують проти результатів виборівВеликі повені на півночі Іраку: є загибліІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандамНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівП’ять нових непостійних членів Ради Безпеки ООН почали роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: