19.06.2024
Телеканал NTD

Наплив мігрантів у США — рекордний за попередні 20 років

Наплив мігрантів у США — рекордний за попередні 20 років

Кількість мігрантів, арештованих під час спроби незаконно потрапити до США, зростає небувалими темпами. У березні на..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Кількість мігрантів, арештованих під час спроби незаконно потрапити до США, зростає небувалими темпами. У березні на кордоні з Мексикою заарештували 210 тисяч таких нелегалів. Це рекорд за попередні 20 років.

Це також на чверть більше ніж торік у березні. Тоді на кордоні затримали 169 тисяч мігрантів.

Наплив біженців розпочався якраз рік тому. Тоді тисячі дітей без супроводу опинилися в переповнених прикордонних центрах утримання, де чекали на розподіл по державних притулках.

Попередник Джо Байдена Дональд Трамп називав ситуацію на кордоні з Мексикою надзвичайною. Він почав будувати мур, щоб зупинити потік мігрантів, а ще посилив правила. Приміром, мігранти мали очікувати на розгляд своїх заяв на здобуття притулку в США на території Мексики.

Відколи прийшов демократ Байден, ситуація змінилася. Він зупинив будівництво муру та послабив міграційну політику, після чого зупинити потік мігрантів стало дуже проблематично.

Республіканці кажуть, що відмова Байдена від політики епохи Трампа посприяла зростанню нелегальної імміграції.

Водночас ситуація може погіршитися ще більше. До 23 травня планують скасувати ухвалу епохи пандемії, згідно з якою всіх мігрантів із прикордонних територій швидко відправляли до Мексики, щоб не допустити поширення COVID-19.

Приблизно до половини мігрантів, яких вислали в березні, застосували саме це розпорядження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Наплив мігрантів у США — рекордний за попередні 20 роківПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляСрібло в Єгипті — нове золотоСвітові ціни на какао б’ють рекордиЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: