24.10.2024
Телеканал NTD

Біля Канарських островів урятували майже 50 мігрантів з Африки

Біля Канарських островів урятували майже 50 мігрантів з Африки

В Атлантиці врятували майже 50 мігрантів з Африки. Радар берегової охорони Іспанії виявив два човни за..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

В Атлантиці врятували майже 50 мігрантів з Африки. Радар берегової охорони Іспанії виявив два човни за 25 кілометрів від острова Гран-Канарія.

У човнах було 46 мігрантів. Усі чоловіки. Їх доставили до порту Аргінегін на Гран-Канарії. Там їм надали потрібну допомогу.

За офіційними даними, цього року на Канарські острови прибуло вже понад 6200 мігрантів. Торік до іспанської території дісталися 22 тисячі, а роком раніше — на тисячу більше.

2017 року військово-морські сили ЄС почали активно патрулювати Середземне море й відправляти човни з мігрантами до Лівії. Відтоді нелегали стали частіше користуватися іншим, небезпечнішим маршрутом — вони пливуть з Африки через Атлантику до Канарських островів.

Згідно зі статистикою морської рятувальної служби Іспанії, в Атлантичному океані тоне кожен 20-й мігрант. За даними Міжнародної організації з міграції, торік дорогою до Іспанії загинуло коло 400 осіб.

А правозахисники з Walking Borders наводять інші дані: за рік потонуло понад 4400 мігрантів, серед яких щонайменше 200 дітей. Це найбільший показник із 2018 року. Водночас не всі випадки можна підтвердити. Часто тонуть цілі човни з мігрантами, і про це ніхто не має змоги дізнатися.

До Іспанії пливуть мігранти із Західної і Північної Африки. Але та мало хто лишається. Африканці здебільшого прагнуть потрапити до Німеччини, Франції та Бельгії, або ж до скандинавських країн. Там вони можуть розраховувати на більшу допомогу, ніж в Іспанії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біля Канарських островів урятували майже 50 мігрантів з АфрикиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: