18.05.2024
Телеканал NTD

Найгірша за десятиліття посуха загрожує голодом мільйонам африканців

Найгірша за десятиліття посуха загрожує голодом мільйонам африканців

Дитячий фонд ЮНІСЕФ попереджає, що посуха на Сомалійському півострові може стати найбільшою за останні десятиліття. Природне..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Дитячий фонд ЮНІСЕФ попереджає, що посуха на Сомалійському півострові може стати найбільшою за останні десятиліття. Природне лихо вже почало знищувати худобу, випалювати землю та змушувати людей масово переїжджати.

Цей табір під назвою «Гігло» саме для таких переселенців. Його розмістили в одному з регіонів Ефіопії.

[Аян Мухаммед, мати дитини, яка потерпає від недоїдання]:
«Хоча посуха зачепила всіх, але по-різному. Ми втекли з регіону Габбі. Ми втратили нашу худобу, але, дякувати Богу, переїхали сюди, і тепер діти почуваються добре».

Коло 346 мільйонам людей в Африці, за даними ЮНІСЕФ, гостро бракує харчів. Торік ця кількість становила близько 286 мільйонів.

[Мохамед Шафі, директор лікарні]:

«Ця засуха — найбільша за останні 20 років. Це зачепило все суспільство, особливо дітей віком до п’яти років. Дуже багато малят потерпає від недоїдання, більше ніж було шість місяців тому. Госпіталізацій побільшало».

Представник ЮНІСЕФ каже, що посуха загрожує кільком країнам.

[Мохамед Фолл, представник ЮНІСЕФ]:
«На жаль, ми стикаємося з такою самою ситуацією на всьому Сомалійському півострові. Це Ефіопія, Сомалі, північна частина Кенії. Ми говоримо про 20 мільйонів людей, яким, можливо, не буде, що їсти».

Підкидають жару збройні конфлікти в Ефіопії та Сомалі. Так, в ефіопському Тиграї він триває вже два роки, що впливає на цей та сусідні регіони.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найгірша за десятиліття посуха загрожує голодом мільйонам африканцівФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: