24.02.2024
Телеканал NTD

Кенієць придумав, як зробити органічні добрива ще ефективнішими

Кенієць придумав, як зробити органічні добрива ще ефективнішими

Усього один інгредієнт допоміг кенійському бізнесменові робити найефективніші органічні добрива. Водночас вони вдвічі дешевші за хімічний..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Усього один інгредієнт допоміг кенійському бізнесменові робити найефективніші органічні добрива. Водночас вони вдвічі дешевші за хімічний аналог.

І вчені, і фермери впевнені, що нове добриво ліпше збагачує ґрунт і знижує його кислотність.

[Девід Ірунгу, фермер]:
«Я помічаю, що помідори ростуть краще, а плоди стали більшими».

Зразки ґрунту з новим добривом протестували в лабораторії в Найробі. Фахівці підтверджують, що ефект хороший.

[Лі Енн Виновицькі, ґрунтознавець]:

«У ґрунті, удобреному органікою, ліпше протікає процес агрегації. Він менше зазнає ерозії. А зараз, у часи нестійкого клімату чи інтенсивніших опадів, нам потрібен ґрунт, частинки якого добре склеєні разом. Так він краще протистоїть ерозії й утримує більше вологи».

Створив нову формулу Семюель Рігу. Він її ще й запатентував, але великої таємниці з неї не робить. Цінний інгредієнт — це рисове лушпиння.

[Семюель Рігу, власник компанії]:
«Ми приїхали сюди 2013 року. І я знайшов гори спаленого рисового лушпиння».

Останніми місяцями попит на добрива зростає. Власник компанії мусив подвоїти штат. Люди працюють по 18 годин на день і за тиждень роблять до 45 тонн добрива. Це вдвічі більше, ніж у лютому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кенієць придумав, як зробити органічні добрива ще ефективнішимиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіКанада обмежить час роботи для іноземних студентівОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Троє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: