І вчені, і фермери впевнені, що нове добриво ліпше збагачує ґрунт і знижує його кислотність.
[Девід Ірунгу, фермер]:
«Я помічаю, що помідори ростуть краще, а плоди стали більшими».
Зразки ґрунту з новим добривом протестували в лабораторії в Найробі. Фахівці підтверджують, що ефект хороший.
[Лі Енн Виновицькі, ґрунтознавець]:
«У ґрунті, удобреному органікою, ліпше протікає процес агрегації. Він менше зазнає ерозії. А зараз, у часи нестійкого клімату чи інтенсивніших опадів, нам потрібен ґрунт, частинки якого добре склеєні разом. Так він краще протистоїть ерозії й утримує більше вологи».
Створив нову формулу Семюель Рігу. Він її ще й запатентував, але великої таємниці з неї не робить. Цінний інгредієнт — це рисове лушпиння.
[Семюель Рігу, власник компанії]:
«Ми приїхали сюди 2013 року. І я знайшов гори спаленого рисового лушпиння».
Останніми місяцями попит на добрива зростає. Власник компанії мусив подвоїти штат. Люди працюють по 18 годин на день і за тиждень роблять до 45 тонн добрива. Це вдвічі більше, ніж у лютому.
Коротке посилання на цю сторінку: