20.12.2024
Телеканал NTD

Макрон та Ле Пен вийшли у другий тур президентських виборів у Франції

Макрон та Ле Пен вийшли у другий тур президентських виборів у Франції

Емманюель Макрон переміг у першому турі президентських виборів у Франції. За результатами опрацювання всіх бюлетенів, він..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Емманюель Макрон переміг у першому турі президентських виборів у Франції. За результатами опрацювання всіх бюлетенів, він набрав майже 28 % голосів. Друге місце посіла голова партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен. У неї трохи більше ніж 23 %. Саме ці два кандидати виходять до другого туру, який відбудеться 24 квітня.

Виступаючи перед прихильниками, Макрон зазначив, що надіятися на легку перемогу не слід.

[Емманюель Макрон, президент Франції]:
«Не обманюймо самі себе — ще нічого не вирішено. Дебати, які будуть найближчими двома тижнями — ключові для нашої країни та для Європи».

Марін Ле Пен у промові поставила на кін другого туру майбутнє Франції.

[Марін Ле Пен, кандидат у президенти]:

«Моя платформа просуває великі амбіції для країни, демократичні амбіції з референдумом, з пропорційним висловлюванням усіх політичних думок та представленням їх у Національних зборах».

Третє місце в перегонах посів лідер лівої партії «Нескорена Франція» Жан-Люк Меланшон. Він набрав 22 % голосів і закликав виборців не віддавати жодного голосу за Ле Пен.

Водночас голосувати за правого кандидата закликав консервативний учасник виборів Ерік Земмур.

Після виборів на вулиці Франції вийшли сотні людей. Хтось тішився перемогою свого кандидата, а хтось виражав протест проти обох політиків, які вийшли в другий тур.

Явка на голосуванні була досить низькою — 65 %.

Експерти прогнозують, що в другому турі розрив між кандидатами може становити лише кілька відсотків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Макрон та Ле Пен вийшли у другий тур президентських виборів у ФранціїФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Австралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату Колорадо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: