19.11.2024
Телеканал NTD

30-метрова стіна обвалилася на житлові будинки в Ла-Пасі

30-метрова стіна обвалилася на житлові будинки в Ла-Пасі

На цих кадрах 30-метрова стіна валиться на дахи житлових будинків. Це Ла-Пас — фактична столиця Болівії...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

На цих кадрах 30-метрова стіна валиться на дахи житлових будинків. Це Ла-Пас — фактична столиця Болівії.

На щастя, потерпілих немає. Те, що зі стіною проблеми, помітили заздалегідь.

[Айван Аріас, мер Ла-Паса]:
«Це відбувалося з 5:30 вечора. Стіна осідала поступово. Ми евакуювали п’ять сімей — 17 людей. Їхні будинки стоять нижче за рівень дороги на 7 метрів. Сім’ї дотримувалися наших інструкцій, і ми встигли їх евакуювати, перш ніж упала стіна».

Зі слів чиновників, в обвалі винні зливи, які останніми днями йдуть у високогірному місті.

[місцева жителька]:

«Чиновники прийшли й сказали, що нам треба евакуюватися. Вони попросили нас узяти речі, бо знали ситуацію. Учора вдень було чути рух землі, а ввечері стіна впала. Дякувати Богу, люди покинули будинки. Нам було дуже страшно. Ніколи цього не забудемо».

У лютому Болівія дуже постраждала від повеней та зсувів, до яких теж спричинили зливи. І негода й далі створює в регіоні проблеми.

За день до події зі стіною гірську трасу, що веде з Ла-Паса, завалило снігом. Автомобілі просто не могли в’їхати в гору, через що утворилися затори та небезпечна аварійна ситуація.
Коротке посилання на цю сторінку:

30-метрова стіна обвалилася на житлові будинки в Ла-ПасіІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Прорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: