28.07.2024
Телеканал NTD

В Угорщині та Сербі у владі залишилися колишні лідери

В Угорщині та Сербі у владі залишилися колишні лідери

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступає перед виборцями. Його керівна партія «Фідес» здобула четверту перемогу поспіль на..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступає перед виборцями. Його керівна партія «Фідес» здобула четверту перемогу поспіль на парламентських виборах. Загалом лідер націоналістів у владі з 2010 року.

Виборці підтримали його бачення консервативної, «неліберальної» держави. Водночас Орбан десятиліттями підтримує тісні стосунки з Москвою.

Прем’єр провів успішну кампанію і переконав людей, що шестипартійний опозиційний альянс Петера Маркі-Зая, який обіцяв налагодити відносини з Європейським Союзом, може втягнути Угорщину у війну в Україні.

Маркі-Зай у неділю визнав свою поразку. Він також звинуватив керівну партію в тому, що вона багато років промивала людям мізки.

58-річного Орбана підтримує багато літніх та бідних виборців, які розділяють його традиційні християнські цінності. Він також затятий прихильник антиімміграційної політики та противник енергетичних санкцій проти Росії.

Водночас у Сербії про перемогу заявив президент Александар Вучич. Він також підтримує тісні стосунки з Москвою та Пекіном.

З його слів, Сербія дотримуватиметься воєнного нейтралітету та зберігатиме дружні відносини з Росією. Країна майже повністю залежить від російського газу, а її армія підтримує зв’язки з російськими військовиками.

Сербська опозиція та правозахисники звинувачують Вучича та його союзників у контролі над ЗМІ, нападах на політичних опонентів та зв’язках з організованою злочинністю. Вучич та його союзники звинувачення відкидають.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Угорщині та Сербі у владі залишилися колишні лідериЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїАргентинці протестують проти економічних реформ Хав’єра Мілея137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: