20.02.2024
Телеканал NTD

Іракський Курдистан готовий постачати нафту та газ до Європи

Іракський Курдистан готовий постачати нафту та газ до Європи

Іракський Курдистан здатний компенсувати принаймні частину дефіциту енергоносіїв у Європі. Про це заявив його прем'єр-міністр Масрур..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Іракський Курдистан здатний компенсувати принаймні частину дефіциту енергоносіїв у Європі. Про це заявив його прем’єр-міністр Масрур Барзані на галузевій конференції в Дубаї.

[Масрур Барзані, прем’єр-міністр Іракського Курдистану]:
«Я впевнений, що Курдистан на тлі чимраз вищого світового попиту скоро стане важливим джерелом енергії. Невдовзі ми станемо великим постачальником газу для решти Іраку, Туреччини та Європи».

Барзані каже, що уряд Іракського Курдистану, як і раніше, виконує вже підписані нафтові та газові контракти. Він також готовий допомагати іншим країнам регіону.

[Масрур Барзані, прем’єр-міністр Іракського Курдистану]:
«Якщо наші партнери в Багдаді готові з нами працювати, тоді Курдистан зможе покрити хоча б частину дефіциту нафти в Європі».

У попередні роки міжнародні нафтові компанії інвестували в Іракський Курдистан мільярди доларів. Автономний регіон має величезні невикористані запаси нафти та безпечні умови.

Також місцева влада підписує вигідні контракти про розподіл продукції. Вона розробляє родовища незалежно від федерального уряду Іраку.

Утім, у лютому федеральний суд Іраку визнав закон про нафту й газ Іракського Курдистану неконституційним і зажадав, щоб курдська влада передала свої запаси сирої нафти під централізоване управління.

Барзані назвав цей крок серйозною несправедливістю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іракський Курдистан готовий постачати нафту та газ до ЄвропиІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: