08.06.2024
Телеканал NTD

Кількість загиблих під завалами Миколаївської ОДА зросла до 16 осіб

Кількість загиблих під завалами Миколаївської ОДА зросла до 16 осіб

У Миколаєві тривають пошуково-рятувальні роботи на місці зруйнованої будівлі обласної держадміністрації. Наразі там цілодобово працює близько..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

У Миколаєві тривають пошуково-рятувальні роботи на місці зруйнованої будівлі обласної держадміністрації. Наразі там цілодобово працює близько 50 рятувальників.

За даними ДСНС, на ранок 31 березня під завалами знайшли тіла 16 загиблих людей, ще 40 осіб дістали поранення. Як припускають, у мить влучання ракети в будівлі було до 300 осіб. Більшість із них дивом врятувалася.

Голова облдержадміністрації Віталій Кім каже, що ситуація в місті контрольована, але економічний стан викликає занепокоєння.

[Віталій Кім, голова Миколаївської ОДА]
«Економічна ситуація катастрофічна, бо підприємці допомагають армії своїми запасами та платять зарплату з власних резервів. Є лише деякі підприємці, які працюють, але їхні логістичні ланцюги повністю зруйновані».

Віталій Кім закликав іноземні компанії та компанії з інших регіонів України допомогти місту, купуючи продукти місцевого виробництва.

Нагадаємо, у вівторок, 29 березня, унаслідок влучання російської ракети в дев’ятиповерхову Миколаївську облдержадміністрацію було майже повністю зруйновано центральну секцію будівлі. Проте займання не сталося.

Миколаїв, який уже ось як місяць чинить опір російському наступу, уважається ключовим для російських військ. Вони хочуть через нього взяти Одесу сушею, щоб контролювати регіон Чорного моря.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість загиблих під завалами Миколаївської ОДА зросла до 16 осібУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: