19.10.2024
Телеканал NTD

Новий теракт в Ізраїлі: застрелено п’ятьох

Новий теракт в Ізраїлі: застрелено п'ятьох

Ще один теракт в Ізраїлі. У передмісті Тель-Авіва араб почав стріляти по перехожих. Загинуло щонайменше п'ятеро..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ще один теракт в Ізраїлі. У передмісті Тель-Авіва араб почав стріляти по перехожих. Загинуло щонайменше п’ятеро людей. Зрештою нападника застрелив поліціянт. Це вже третій за тиждень смертоносний напад у країні за участю арабів.

[Оріт Леві, очевидиця]:
«Я була внизу на подвір’ї з моїми двома дітьми. Ми повернулися додому й лягли спати. Пролунали вибухи. Будинок тремтів. Я подумала, що це залишки феєрверків після святкування Пуриму. Але вибухи тривали. Я виглянула у вікно й побачила терориста прямо навпроти будівлі з автоматом M-16. Тієї ж миті я стягнула своїх дітей на підлогу. Стрілянина не стихала».

Як припускають, нападник був палестинцем із села, що біля міста Джанін, яке на Західному березі річки Йордан.

Він убив чотирьох мирних жителів, серед яких двоє громадян України, а ще офіцера поліції, який прибув на місце події. Лише потім його застрелили.

[Міріт Бен Майор, речник поліції]:

«Тут, у центрі міста Бней-Брак, терорист зі зброєю в руках прийшов та вбив двох громадян Ізраїлю. Далі він убив ще одну людину на іншій вулиці, потім пройшов на іншу вулицю і вбив ще одну. Він міг і далі чинити свою розправу, але поліціянт, який його побачив, застрелив його та зупинив ці вбивства».

Відповідальність за напад не взяло жодне угруповання.

Палестинський президент Махмуд Аббас засудив вбивство мирних жителів і застеріг від нападів у відповідь. Зокрема, з боку мешканців єврейських поселень.

Виступив зі зверненням і прем’єр-міністр Ізраїлю.

[Нафталі Бенет, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Перед нами непрості часи. Ми потерпаємо від тероризму від початку сіонізму. Вони не зломили нас тоді й не зломлять сьогодні».

Це вже третій за кілька днів напад у країні. Загалом їхніми жертвами стало 11 осіб. Раніше інший чоловік напав із ножем на мирних жителів у Беер-Шеві. А через кілька днів у Хадері двоє відкрили вогонь по поліціянтах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий теракт в Ізраїлі: застрелено п’ятьохОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахЗнов маски: у Мілані нічим дихатиБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство Швеції137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: