20.09.2024
Телеканал NTD

ЄС розпочинає дисциплінарну процедуру проти Угорщини

ЄС розпочинає дисциплінарну процедуру проти Угорщини

Єврокомісія розпочинає дисциплінарну процедуру проти Угорщини. Це може позбавити країну фінансування. Ідеться про корупцію. З такою..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Єврокомісія розпочинає дисциплінарну процедуру проти Угорщини. Це може позбавити країну фінансування.

Ідеться про корупцію. З такою заявою голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила перед Європарламентом.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Ми надіслали до Угорщини листа із запитаннями. Вони відповіли. Ми уважно їх оцінили й дійшли висновку, що треба переходити до наступних дій».

До Угорщини застосують новий механізм верховенства права. Його ухвалили наприкінці 2020 року й поки ні разу не використали.

У ЄС уважають, що уряд прем’єра Віктора Орбана дозволяє фондам блоку «витікати різними каналами».

Механізм передбачає, що Єврокомісія може зменшувати виділення коштів країнам, де ці гроші витрачають не цільовим способом, бо порушено верховенство закону.

У березні 2021 року Польща та Угорщина подали на цей механізм до суду Люксембургу. Але позови відхилили.

Варто зазначити, що за результатами недавніх виборів в Угорщині перемогу вчетверте поспіль здобув прем’єр Віктор Орбан. Він дотримується консервативних поглядів та одночасно підтримує тісні стосунки з Росією.

Критики звинувачують його в тому, що він обмежує свободу ЗМІ та незалежність судів. Сам Орбан переміг завдяки заяві, що його політика не дозволить втягнути країну у війну в Україні.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС розпочинає дисциплінарну процедуру проти УгорщиниУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: