25.08.2024
Телеканал NTD

Віртуальна реальність дає змогу погуляти Нотр-Дамом різних епох

Віртуальна реальність дає змогу погуляти Нотр-Дамом різних епох

Через три роки після того, як у Нотр-Дамі в Парижі сталася пожежа, відкривається високотехнологічна виставка. Тут..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Через три роки після того, як у Нотр-Дамі в Парижі сталася пожежа, відкривається високотехнологічна виставка. Тут використовують доповнену реальність, яка дає змогу не просто побачити нинішній стан собору, але й вирушити в його минуле та вивчити 850 років історії пам’ятки.

Проєкт розробив паризький стартап. Він використав 360-градусні 3D-реконструкції двадцяти важливих подій. Наприклад, коронацію імператора Наполеона в 1804 році.

[Бруно де са Морейра, засновник проєкту]:
«Відвідувачі зможуть здійснити неймовірну подорож в історію. Вони подорожуватимуть у часі з ефектом присутності, опиняться в центрі історичних подій, які ми відтворюємо завдяки 3D та цифровим технологіям».

Серед інших визначних історичних подій — весілля Генріха IV та Маргарити де Валуа в 1572 році, будівництво готичного хору в 1180 році та створення нефа в 1645 році, де можна побачити молодого короля Людовіка XIV.

[Бруно де са Морейра, засновник проєкту]:

«Отже, я в 1180 році. У цей час збудували основну частину собору. Я можу досліджувати місце в усіх напрямках. А ще можу натиснути на певне місце, щоб дізнатися докладніше».

Наприкінці квітня виставка прибуде до Вашингтона. А до 2024 року відвідає ще 12 столиць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Віртуальна реальність дає змогу погуляти Нотр-Дамом різних епохПінболом захоплюється дедалі більше молодіДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: