25.08.2024
Телеканал NTD

60 років заборони позаду — Куба повертається до професійного боксу

60 років заборони позаду — Куба повертається до професійного боксу

Здається, що це просте тренування в спортзалі Старої Гавани. Але тут витає натхнення — перед кубинськими..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Здається, що це просте тренування в спортзалі Старої Гавани. Але тут витає натхнення — перед кубинськими боксерами відкривається майбутнє, адже в країні скасовують 60-річну заборону на професійний бокс. Її запровадив колишній комуністичний лідер Фідель Кастро.

Раніше кубинські боксери могли або займатися як аматори, або мусили виїжджати з країни.

[Альберто Гонсалес, тренер]:
«Думаю, еміграція кубинських боксерів трохи зменшиться. Економічна ситуація в країні важка, і заняття (професійним спортом) допоможуть (боксерам) забезпечувати сім’ї».

Кубинці ознайомилися з боксом на початку минулого століття завдяки туристам із США. Цей вид спорту швидко став дуже популярним. Але після заборони кубинці брали участь лише в змаганнях з аматорського боксу. З 72-го року вони вибороли 41 золоту медаль на Олімпійських іграх.

Тепер боксери зможуть укладати контракти й виступати в інших країнах за гроші. Кубинські чиновники розробили схему розподілу гонорару: 80 % отримуватимуть боксери, 15 % — їхні тренери та 5 % діставатиметься медичному персоналу.

[боксер]:
«Мені подобається сам бокс, але я також хочу здобути й професійний титул на міжнародних змаганнях».

Куба поверталася до професійного боксу поступово — з 2013 року. Спочатку спортсменам дозволили виступати в напівпрофесійних змаганнях, пізніше — в одному з професійних міжнародних турнірів.

Тепер кубинські боксери виступатимуть на професійному рингу 20 травня в Мексиці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: