25.10.2024
Телеканал NTD

ООН збирає для Афганістану $4,4 млрд

ООН збирає для Афганістану $4,4 млрд

ООН оголосила, що збирає для Афганістану найбільшу у своїй історії одноразову гуманітарну допомогу. Водночас вона висловила..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

ООН оголосила, що збирає для Афганістану найбільшу у своїй історії одноразову гуманітарну допомогу. Водночас вона висловила занепокоєння щодо правління в країні «Талібану».

Зараз Афганістан переживає найбільшу за 30 років засуху. За даними ООН, коло 23 мільйонів жителів країни відчувають гостру нестачу продовольства, а 10 мільйонів дітей потребують термінової допомоги.

Представник ООН Мартін Гріффітс назвав ситуацію в Афганістані однією з найгірших гуманітарних криз у світі.

[Мартін Гріффітс, представник ООН]:
«Сьогодні ми просимо донорів профінансувати найбільшу гуманітарну допомогу, будь-коли заплановану для однієї країни. Ми просимо чотири мільярди 440 мільйонів доларів, щоб допомогти народу Афганістану в скрутну годину».

Зі слів Гріффітса, фінансова допомога підтримає сільське господарство й забезпечить роботу соціальних служб. Це допоможе запобігти економічному колапсу.

[Мартін Гріффітс, представник ООН]:
«Гуманітарна ситуація тут важка, бо життя десятків мільйонів людей висить на волосинці. 60 % афганців сьогодні потребують гуманітарної допомоги».

Водночас Захід вимагає від «Талібану» в обмін на допомогу повернути права людини. Так, США скасували зустріч із представниками угруповання в Катарі після того, як афганським старшокласницям не дозволили почати навчання в обіцяний час.

[Ріклеф Бойтін, представник МЗС Німеччини]:
«Не варто забувати, що “Талібан”, де факто влада країни, має виконувати свої зобов’язання, захищати народ і допомагати гуманітарним організаціям».

Сума, яку збирає ООН на 2022 рік, утричі більша за ту, яку просили 2021-го. Поки що профінансовано лише 13 %. Усі гроші направляють безпосередньо до агентств із надання допомоги, в обхід уряду талібів.

Ще до початку цього збору коштів Велика Британія оголосила, що виділить країні 374 мільйони доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН збирає для Афганістану $4,4 млрдФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: